středa 11. dubna 2012

Na Kerteamu chybělo jen jaro


Velikonoce v naší rodině začínají až v sobotu odpoledne. Dopoledne už hezkých pár let patří Běhu Kerteamu. Napoprvé to byla vlastně velká náhoda, když jsem se při svém pravidelném výběhu do Chuchelského háje ocitl ve správnou chvíli na správném místě. Další roky už o náhodu rozhodně nešlo. Který běžec by také odolal, mít podobný závod rovnou u nosu. Dcery pilně okupovaly přední příčky dětských kategorií, já zadní příčky kategorií veteránských. Chyběl jsem za těch dvanáct ročníků jen párkrát. A tak si můžu dovolit hodnotit.

Nevím, jak to Kerteamáci dokázali, ale hned od začátku se projevili jako ostřílení organizátoři. Začátečnické chyby se jim vyhýbaly obloukem. Není proto divu, že Kerteam už je mezi pražskými závody pojmem. Lesní křižovatka na okraji Chuchelského háje, kde se po celý zbytek roku nesetkají víc než čtyři lidé, zažívá jedenkrát ročně pořádný nápor.

Která kategorie se vyhlašuje? 
Letos možná chybělo opékané selátko, ale výborné pomazánky na chlebu ho bohatě nahradily. Vtipný moderátor už patří mezi inventář a bez něj by závod byl poloviční. Vždy slušné ceny a zásobená tombola jsou dalšími kamínky do tradiční mozaiky. Jen jedna věc mi na Kerteamu vadí. Každým rokem je trať delší a strmější. A letos navíc pořadatelé zapomněli včas zajistit slušnější počasí. Když si tyto dvě pihy na kráse příště odpustí, třináctý ročník by vůbec nemusel být smolný.

A tak ještě jedna závěrečná rada pro ty, kteří si na běh Kerteamu ještě nenašli cestu: "Jestli chcete strávit dopoledne v opravdu dobré běžecké společnosti, Kerteam rozhodně nezklame."

Pár obrázků z letošního ročníku najdete na rajčeti: http://neztozapomenu.rajce.idnes.cz/Beh_Kerteamu_2012/


Žádné komentáře:

Okomentovat