středa 9. března 2016

Běh Prokopským údolím? To jsem ještě neběžel

Není to ostuda? Letos se koná už devatenáctý ročník, mám to za humny a ještě ani jednou jsem ten závod neběžel. Mám jen jednu polehčující okolnost. Vždycky se okolo toho závodu motám jako jeden z pořadatelů.

Stejné to bude i v neděli 20. března dopoledne. Závody jsou určené úplně pro všechny aktivní milovníky běhu od sedmi či osmiletých školáků až po nejstarší veterány a veteránky. První vyrazí na trať v 9:30 nejmladší dívky. Start mužů a veteránů odstřelíme v 11:30.

Předpověď počasí zatím slibuje docela příznivé podmínky, takže zřejmě nehrozí žádné prodírání závějemi nebo bruslení na ledovce, ale ani běh vyprahlou pustinou. Na nejmladší přípravku čeká lesní okruh o délce 450 metrů. S věkem závodníků se trasy o něco prodlužují, takže pro ženy bude připravena krosová trať o délce 3260 metrů s několika pěknými stoupáky a seběhy, zatímco muži se proběhnou ještě víc. Jejich trať měří 6330 metrů.

Co na našem závodě nenajdete? Tribuny plné diváků, televizní štáby, zástupy novinářů, bouřlivou atmosféru a drahé ceny pro vítěze. Nečekejte ani příliš mnoho komfortu kolem. Žádné luxusní šatny ani sprchy nemůžeme poskytnout.

Co vás tedy čeká? Zajímavá lesní trať, přátelská atmosféra, pravděpodobně i opravdové jarní počasí. No a krom toho ještě možnost změřit síly s podobně postiženými cvoky (tedy běžci), malé občerstvení v cíli a pro nejlepší v kategoriích ceny, které vám sice neumožní prolenošit zbytek života, ale třeba i tak potěší.

Na letošek jsme nepřipravili mnoho novinek, ale jednu přece jen ano. Až do loňského ročníku jsme veškeré časy a pořadí v cíli měřili výhradně ručně. Letos i my chceme využít techniku. Pavel, autor programu pro běžeckou časomíru, nám přislíbil účast a aktivní pomoc. Co si od toho kroku slibujeme? Menší nervy pro rozhodčí, nižší riziko chyby, ale především rychlejší zpracování výsledků.

A co jestli selže technika? Nebojte se, ruční měření máme v záloze. K vám, kteří se rozhodnete k účasti, máme jednu prosbu. Abychom usnadnili odbavení, přihlašte se prosím předem prostřednictvím webového formuláře. K ničemu vás to nezavazuje, pomůžete pořadatelům a ještě možná získáte nějakou drobnost za odměnu.

Tak nezapomeňte, v neděli 20. března se na vás těším já i všichni ostatní pořadatelé.  

Propozice a přihlášky

Mapka - závodní kancelář a místo startu

4 komentáře:

  1. Tak at vyjde pocasi a vsichni si to uzijete! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chceš naznačit, že kvůli závodu z Anglie nepřijedeš? No co se dá dělat, tak příště :-) Jo a díky, užijem si to za každého počasí, ale pro nás, co nepoběžíme, je sucho a teplo lepší než mokro a zima.

      Vymazat
  2. No to je skvele! Uvidim, jak to bude vypadat doma se vsim moznym, ale asi bych vzal Deri a sel zkusit jit aspon na chvili nekam pomoci.. Hezky pocin! At se dari! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat